dimarts, 18 de juny del 2019

0. Nota introductòria


Nota introductòria

Aquest blog té el propòsit de repassar els primers anys de la història de la música rock. Segueix el guió d’un recull de fascicles, “30 años de Rock”, publicat l’any 1984 i editat per la Biblioteca de La Vanguardia per commemorar el naixement del rock and roll. Els autors d’aquest treball són Josep Maria Mediano i Joan Singla.

Trenta-cinc anys més tard, em proposo comentar aquella edició, ampliant algunes informacions, i aportar complements audiovisuals per tal d’il·lustrar-la. En aquests 35 anys que han passat de l’edició del treball de Mediano i Singla el món ha canviat bastant. Només cal recordar que Internet començà tímidament a Espanya el 1990, Wikipedia el 2001 i Youtube el 2005. Per a aquest treball utilitzo preferentment aquestes dues eines: Viquipèdia i Youtube. 

Aquest resum no és una història del Rock pròpiament, ja que el fil conductor, més que un estudi de les tendències i la seva evolució, és un recorregut per les llistes d’èxits de cada any. Per tant, no es regeix per la qualitat musical sinó per l’èxit comercial de les cançons. Segur que aquesta paraula, "èxit", és la que llegireu més vegades en aquest treball.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

17.-1964(I)