dissabte, 27 de juliol del 2019

15.1963(IV)

1963
Rolling Stones
“No és un grup, és un estil de vida”



Muddy Waters, considerat el pare del blues de Chicago, va ser un dels primers músics negres en introduir la guitarra elèctrica en el blues. Un dels rhythm & blues que va gravar als anys 50 es titulava Rolling Stone, també conegut amb el nom de Catfish Blues.

Rolling Stone
Muddy Waters


Brian Jones era un jove que, per formar un grup de rock, va posar un anunci a la revista Musical Express. Quan li van preguntar el nom del grup, va dir Rolling Stones perquè era el nom d’un disc de Muddy Waters que tenia al davant.


Brian ja havia tocat en un grup, The Ramrods amb el guitarrista Eric Clapton, però ell volia formar una banda més a l'estil del el rhythm & blues d'Alexis Korner and Cyril Davies.


Alexis Korner and Cyril Davies


Rolling Stones es va formar al 1962, quan alguns dels seus components encara anaven al col·legi. Els membres fundadors van ser Mick JaggerKeith RichardsBrian Jones i Ian Stewart al pianoencara que aquest últim, conegut com a Stu, va ser apartat ben aviat perquè el mànager del grup, Andrew Loog Oldhamconsiderava que la seva presència no era aconsellable publicitàriament.

El 1963 la banda s’amplia amb per Bill Wyman i Charlie Watts, i el 7 de juny publicaren el seu primer disc, el single amb les cançons Come on i I Want To Be Loved.


Come on
Rolling Stones

I Want To Be Loved
Rolling Stones

Després va venir la primera aparició a la televisió en el Thank yo lucky stars, i al setembre serien els taloners en una gira de 60 concerts encapçalats per Everly Brothers i Bo Diddley i, més endavant, de Little Richard.

Graven els seu segon disc, Poison ivy (dels Coasters) i Fortune teller que no sortiria al mercat.



Poison ivy
Rolling Stones
Fortune teller
Rolling Stones

L’1 de novembre surt un nou disc amb I wanna be you man de Lennon i MacCartney, i Stoned. Va ser Oldham qui va comentar als Beatles que als Stones els faltava bones cançons. Lennon i MacCartney li va oferir una cançó inèdita, que, juntament amb els Stones, la van acabar a l’estudi de gravació. Arribaria d’immediat al Top Ten anglès.  


I wanna be you man
Rolling Stones

toned
Rolling Stones











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

17.-1964(I)