dijous, 18 de juliol del 2019

13.-1963(II)


1963
With The Beatles


Els Beatles van seguir encara molt temps cantant les mateixes cançons al Carvern. Cantaven les cançons del seu primer LP, aquell dels quatre nois abocats a la barana d’una escala quadrangular.
Portada de Please, please me

A l'’abril, però, treien un altre senzill amb Fom Me To You i Tank You Girl, cançons que no apareixeran en cap àlbum d’aquell any publicat al Regne Unit.


From me to you
Thank You Girl


She Love you

I'll Get You




Mentre tant, Brian Epstein patrocinava altres grups: Gerry And The Pacemakers de Liverpool i Billi Kramer and The Dakotas de Manchester. Els primers havien passat desapercebuts fins que els va agafar George Marti. Van enregistrar el seu primer disc senzill amb How Do You Do It? i en menys d’un mes seria el número 1 a Anglaterra. També va ser Martin, tot i posar objeccions perquè considerava que el cantant desafinava molt, qui aconseguiria que Billi Kramer and The Dakotas arribessin al núm.2 amb Do you want to know a secret, dels Beatles.

How Do You Do It?
Gerry And The Pacemakers  
Do you want to know a secret
Billi Kramer and The Dakotas 

Aquell mateix any, Gerry And The Pacemakers  van treure You'll Never Walk Alone que aconseguiria estar quatre setmanes seguides en el núm.1. Aquesta cançó es convertiria en l’himne dels seguidors del Liverpool F.C. L'original és de Rogers and Hammerstein i formava part del musical Carousel de1945.  

You'll Never Walk Alone (1945) 
Christine Johnson
You'll Never Walk Alone
Gerry And The Pacemakers 

De Liverpool, i més concretament del Cavern, també en sortiria Cilla Black. Brian Epstein la va posar en mans de George Martin i  amb Love of the Loved de Lennon-MacCartney arribaria al lloc 35 de les llistes de vendes del Regne Unit.

Love of the Loved
Cilla Black

L’any següent es produí l’esclat comercial de Cilla Black amb la clàssica balada Anyone Who Had A Hear, composta per  Burt Bacharach, que Dionne Warwick popularitzà als Estats Units.


Anyone Who Had A Hear
Cilla Black

Anyone Who Had A Hear
Dionne Warwick

I arribà la nit de l’escàndol. El 13 d’octubre de 1963, un milió de llars angleses van veure el programa de la nit del dissabte del Palladium de Londres. Va ser una explosió d’èxit, es calcula que l’audiència va superar el 10 milions de persones. La premsa sensacionalista va magnificar els esdeveniments que es van produir quan les fans esperaven els seus ídols en acabar el concert. Allò va despertar un interès insà pels fans dels Beatles. Es publicaven fotografies de noies plorant histèriques, desmaiades, mossegant-se els punys i fins i tot a algunes les havien de portar a l’hospital. 

From Me To You
The Beatles

El 4 de novembre The Beatles actuen en el Royal Command Performance, la gala anual que solia presidir la reina. Isabel II estava embarassada del príncep Andreu, i per això l’acte el presidí la reina mare i la princesa Margarida. S’ha fet cèlebre la frase de John Lennon abans de cantar la cançó Twist and shout. La reialesa es prengués amb bon humor la sortida de Lennon, i això va fer que la premsa britànica en general canviés el to dels seus comentaris respecte al quatre de Liverpool.



 
Twist and Shout
The Beatles



El 22 de novembre, gairebé al mateix temps que single I Want To Hold Your Hand / This Boy, sortia a la venda el seu segon àlbum: With The Beatles

I Want To Hold Your Hand
This Boy



L'àlbum conté vuit composicions originals del grup incloent-hi la primera de George Harrison, Don't Bother Me, i sis d'altres compositors que formaven part del seu repertori habitual als concerts.

Don't Bother Me


A part de la cançó de George Harrison que acabem de veure i d’algunes cançons d’altres artistes (Chick Berry, Robinson, Bradfort/Gordy i algun altre més) és de destacar la gran creativitat en el terreny compositiu dels dos líders del grup, Lennon i MacCartney.



It Won't Be Long
All I've Got To Do
All My Loving
Little Child

Hold Me Tight





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

17.-1964(I)